Kuvioidut

Määrällisesti erittäin laaja roturyhmä. Kuvioita löytyy joka lähtöön ja lisäksi suurimmasta osasta esiintyy vielä eri värejä.

Dutch
Poskikuvio tulee olla mahdollisimman pyöreä ja se kulkee korvanjuuresta silmän yli kaartuen kohti kuonoa. Alapuoli kaartuu tasaisesti leuan pieltä sivuten takaisin korvanjuureen. Poskikuvioiden väliin muodostuu selkeä, ylöspäin kapeneva piirto. Etuosa on perusvärin mukainen. Satulakuviointi alkaa keskeltä runkoa ja peittää koko takaosan sekä ulottuu koko marsun ympäri. Takajaloissa on perusvärin mukaiset sukat. Silmät ja korvat ovat kuviointivärin mukaiset. Kynnet ovat vaaleat. Perusväri on valkoinen. Kuviointivärinä sallitaan kaikki rotumääritelmän mukaiset agoutit, argentet, tortoishell, brindle sekä hyväksytyt värit valkoista lukuun ottamatta.

Black dutch
silver

Dalmatialainen
Pääkuvio muodostuu kuviointivärin mukaisista poskikuvioista sekä niiden väliin jäävästä perusvärin mukaisesta piirrosta. Korvat ovat kuviointivärin mukaiset. Koko rungon ympäri on tasaisesti sijoittunut mahdollisimman paljon kokonaan värittyneitä, tasakokoisia, mahdollisimman selvärajaisia ja selkeästi toisistaan erillään olevia pilkkuja. Jalat ovat kuviointivärin mukaiset. Perusväri on valkoinen. Kuviointivärinä sallitaan kaikki rotumääritelmän mukaiset agoutit, argentet, tortoishell, brindle sekä hyväksytyt värit valkoista lukuun ottamatta.

Black dalmatian
silver

Himalaya
Kuviointivärin mukainen nenäkuvio on pisaranmallinen, symmetrinen ja ulottuu nenästä/sieraimista mahdollisimman selvänä ylös aina silmien väliin asti. Korvat ja jalat ovat kuviointivärin mukaiset. Silmät ovat punaiset. Perusväri on valkoinen. Sallitut kuviointivärit ovat black, chocolate, beige, lilac, cinnamon agouti, silver agouti, cinnamon argente ja silver argente.

Roan
Valkoiset karvat ovat sekoittuneet kuviointivärin karvoihin tasaisesti koko rungon alueella, päätä ja jalkoja lukuun ottamatta. Pää ja jalat ovat kuviointivärin mukaiset. Perusväri on valkoinen. Kuviointivärinä sallitaan kaikki rotumääritelmän mukaiset agoutit, argentet, tortoishell, brindle sekä hyväksytyt värit valkoista lukuun ottamatta.

Black roan
silver

Dark eyed golden roan
argente

Brindle

Brindlellä kuviointivärit ovat tasaisesti sekoittuneet toisiinsa pään ja koko rungon alueella. Kumpaakin väriä esiintyy yhtä paljon. Sallitut kuviointivärit ovat black ja red.

Agouti & Argente
Koko runko on kuvioitu vatsaa lukuunottamatta. Jaloissa on sama kuviointi kuin rungossa. Rungon karva, vatsaa lukuunottamatta, on jakautunut kolmeen vyöhykkeeseen: tyvi-, keski- ja kärkiosaan. Vatsan karva on jakautunut kahteen vyöhykkeeseen: tyvi-ja keskiosaan.

Silver agouti
silver

Silver argente
argente
Golden argente
silver

muunnos karvan tyvi ja kärki keskiosa eli tikkaus silmät
golden agouti black red mustat
lemon agouti black cream mustat
silver agouti black white tummat
buff agouti black buff tummat
orange agouti chocolate golden tummat
cinnamon agouti chocolate white tummat
saffron agouti chocolate buff rubiinit
cream agouti chocolate cream rubiinit
       
golden argente lilac golden punaiset
lemon argente lilac lemon punaiset
silver argente lilac white punaiset
buff argente lilac saffron punaiset
orange argente beige golden punaiset
cinnamon argente beige white punaiset
saffron argente beige saffron punaiset
cream argente beige lemon punaiset
grey golden argente grey golden rubiinit
grey lemon argente grey lemon rubiinit
grey silver argente grey white rubiinit
grey buff argente grey buff rubiinit
       
solid agoutit ja argentet kaikki hyväksytyt värit    

Solid agouti & Solid argente
Koko runko on kuvioitu. Jaloissa on sama kuviointi kuin rungossa.
Karva on jakautunut kolmeen vyöhykkeeseen: tyvi-, keski- ja kärkiosaan. Hyväksytyt värit samat kuin agouteissa ja argenteissa.

Tortoiseshell
Tortoishellin kuviointi muodostuu suorista linjoista jotka muodostavat ruudut. Ruudut ovat selvärajaisia, yhtenäisiä sekä erivärisiä kuin viereiset ruudut. Molemmat kuvion värit esiintyvät molemmin puolin runkoa. Sallitut kuviointivärit ovat black ja red.

Tortoiseshell and white
Tortoishell and whiten kuviointi muodostuu suorista linjoista jotka muodostavat ruudut. Ruudut ovat selvärajaisia, yhtenäisiä sekä erivärisiä kuin viereiset ruudut. Kaikki kuvion värit esiintyvät molemmin puolin runkoa. Sallitut kuviointivärit ovat black, red ja white.


himalaya
himalaya

Bicolor
Bicolorin kuviointi muodostuu suorista linjoista jotka muodostavat ruudut. Ruudut ovat selvärajaisia, yhtenäisiä sekä erivärisiä kuin viereiset ruudut. Molemmat kuvion värit esiintyvät molemmin puolin runkoa. Sallitut kuviointivärit ovat mitkä tahansa kaksi hyväksyttyä väriä, agoutia tai argentea, paitsi black ja red.

Tricolor
Tricolorin kuviointi muodostuu suorista linjoista jotka muodostavat ruudut. Ruudut ovat selvärajaisia, yhtenäisiä sekä erivärisiä kuin viereiset ruudut. Kaikki kuvion värit esiintyvät molemmin puolin runkoa. Sallitut kuviointivärit ovat mitkä tahansa kolme hyväksyttyä väriä, agoutia tai argentea, paitsi black, red ja white.

Tan
Sierainalue, leukapielet, rinta, vatsa, silmärenkaat, jalkojen sisäsivut ja korvien sisäpuolet ovat kuviointivärin mukaiset. Korvien juuressa on selkeät kuviointivärin mukaiset otsamerkit eli “pea spotit”. Kyljissä esiintyy tiheälti ja tasaisesti kuviovärin mukaisia karvoja koko rungon pituudelta. Vatsan karva on jakautunut kahteen vyöhykkeseen; karva on mahdollisimman pitkälle kuviointivärin mukainen, mutta pohjalta perusvärin mukainen (“tippaus”). Tanin hyväksytyt perusvärit ovat black, chocolate, beige, lilac ja grey. Tanin kuviointiväri on tumma golden.

Black tan
silver
Chocolate tan
buff agouti
Grey tan
buff agouti

Fox
Sierainalue, leukapielet, rinta, vatsa, silmärenkaat, jalkojen sisäsivut ja korvien sisäpuolet ovat kuviointivärin mukaiset. Korvien juuressa on selkeät kuviointivärin mukaiset otsamerkit eli “pea spotit”. Kyljissä esiintyy tiheälti ja tasaisesti kuviovärin mukaisia karvoja koko rungon pituudelta. Vatsan karva on jakautunut kahteen vyöhykkeseen; karva on mahdollisimman pitkälle kuviointivärin mukainen, mutta pohjalta perusvärin mukainen (“tippaus”). Tanin hyväksytyt perusvärit ovat black, chocolate, beige, lilac ja grey. Foxin kuviointiväri on white.

Black fox
silver

Otter
Sierainalue, leukapielet, rinta, vatsa, silmärenkaat, jalkojen sisäsivut ja korvien sisäpuolet ovat kuviointivärin mukaiset. Korvien juuressa on selkeät kuviointivärin mukaiset otsamerkit eli “pea spotit”. Kyljissä esiintyy tiheälti ja tasaisesti kuviovärin mukaisia karvoja koko rungon pituudelta. Vatsan karva on jakautunut kahteen vyöhykkeseen; karva on mahdollisimman pitkälle kuviointivärin mukainen, mutta pohjalta perusvärin mukainen (“tippaus”). Otterin hyväksytyt perusvärit ovat black, chocolate, beige, lilac ja grey. Otterin kuviointiväri on cream.

Lilac otter
silver

Harlekiini
Harlekiinin kuviointi muodostuu suorista linjoista jotka muodostavat ruudut. Ruudut ovat selvärajaisia, yhtenäisiä sekä erivärisiä kuin viereiset ruudut. Kuviointi koostuu yksivärisistä sekä kuviointiväreistä tasaisesti sekoittuneista ruuduista. Kaikki kuvion värit esiintyvät molemmin puolin runkoa. Sallitut kuviointivärit harlekiinilla ovat cream/black tai cream/chocolate.

Harlekiini cream/chocolate
magpie

Magpie
Magpien kuviointi muodostuu suorista linjoista jotka muodostavat ruudut. Ruudut ovat selvärajaisia, yhtenäisiä sekä erivärisiä kuin viereiset ruudut. Kuviointi koostuu yksivärisistä sekä kuviointiväreistä tasaisesti sekoittuneista ruuduista. Kaikki kuvion värit esiintyvät molemmin puolin runkoa. Sallitut kuviointivärit magpiella ovat white/black tai white/chocolate.