Sertifioitu kasvattaja

Suomen Marsuyhdistyksen (SMY) hyväksymä virallinen kasvattaja sitoutuu noudattamaan Suomeneläinsuojelulakia ja yhdistyksen antamia ohjeita. Eläinten pitoa, hoitoa, kohtelua ja käsittelyä pitopaikoissasäätelevät ja ohjaavat lisäksi eläinsuojeluasetus sekä eläinlajikohtaiset valtioneuvoston asetukset ja maa-jametsätalousministeriön asetukset ja päätökset.

Suomen Marsuyhdistys Ry haluaa painottaa lemmikkikasvattajien ja yhdistyksen tärkeääosaa eläintenhyvinvoinnissa. Siksi SMY myöntää SERTIFIOIDUN KASVATTAJAN arvonimen käytettäväksi sekä yhdistyksenkasvattajalistalla että kasvattajan toiminnan omassa tiedottamisessa niille kasvattajille, jotka ovat tehneet eläimenpitoilmoituksen ja ylläpitävät sitä tarvittavin tavoin, pitävät eläinluetteloa eivätkä saa sanktioita tarkastuseläinlääkärikäynnillä.

Arvonimen liittyy sähköinen diplomi, jonka voi tulostaa ja julkaista sähköisessä muodossa. HakemusSERTIFIOIDUKSI KASVATTAJAKSI tehdään vapaamuotoisesti sähköpostiin smy.hallitus@gmail.com . Mikälitietoon tulee, että annettu ilmoitus on erheellinen, arvonimi voidaan poistaa myös takautuvasti.