Hallitus 2023 tiedottaa

Tänä vuonna olemme päättäneet tiedottaa tärkeistä jäseniä koskevista hallituksen käsittelemistä asioista sekä tiedottaa mitä mm. käymme läpi kokouksissa. Hallitus pyrkii kokoontumaan kerran kuukaudessa.


26.1.23 Kokouksessa teimme päätöksen kesken vuotta jäseneksi liittyvien lehtien osalta jo julkaistut paperilehdet toimitetaan jatkossa jäsenille sähköisinä pdf lehtinä. 


 

Syyskokouksessa päätettiin antaa hallituksen käydä keskustelua ja päättää näyttelyihin ilmoittautumisautomaatin sopimuksesta vuodelle 2023. Hallitus koki yksimielisesti kokouksessaan hinnan olevan liian korkea, koska ilmoautomaatti ei palvele kuitenkaan kaikkia jäseniä, ainoastaan näyttelyaktiiveja. Halusimme kuitenkin tehdä kyselyä, josko pääsisimme huokeampaan sopimukseen jättämällä virtuaalinäyttelyt ilmoautomaatista pois. Virtuaalinäyttelyiden osalta olisimme kokeilleet esim. sähköposti- tai whatsapp -osallistumista, joka olisi ollut yhdistykselle ilmainen. Saimme vastaukseksi, ettei virtuaalinäyttelyiden poistaminen juurikaan toisi ilmoautomaatin hintaan huojennusta, eikä palvelun myyjät olleet valmiita neuvottelemaan hinnasta. Tämän vuoksi Suomen Marsuyhdistyksen hallitus päätti jäsenistön ja yhdistyksen talouden huomioon ottaen olla allekirjoittamatta sopimusta vuodelle 2023. Olemme todella pettyneitä ilmoautomaatin päättymiseen, mutta valitettavasti emme nähneet hinnan nousun jälkeen tilanteessa muuta mahdollisuutta. Puntaroimme asiaa monelta kantilta ja päätöstä ei tehty kevein mielin. Päätös tehtiin yksimielisesti.
 
Ensi vuonna uusi hallitus pohtii näyttelyihin ilmoittautumista ja siihen saakka siirrytään jälleen vapaaehtoisvoimin tehtäviin näyttelyluetteloihin ja ilmoittautumisten vastaanottamiseen. Ilmoautomaatin kokeilu oli hienoa, mutta myös monia työllistävä kokemus. Kentältä saimme jäseniltämme positiivista, mutta myös negatiivista palautetta automaatin käytöstä. Uskomme kuitenkin, että saamme vielä yhdistykselle oman automaatin, kuten naapurimaalla Ruotsilla. Tämä palvelisi pidemmällä tähtäimellä jäseniä ja yhdistyksen ei tarvitsisi tehdä vuosittaista ostopalvelua.
 
Hallitus

7.12.22 Selkeytetty  rekisteröintimaksujen maksuluokkia.

Hyvityssetelit ovat voimassa  jatkossa 1 vuoden. 

Päätettiin, että näyttelymaksu muuttuu kiinteäksi (7€)/ marsu sekä lemmikki- että ulkomuoto lukkaan.

Ei-jäsenen näyttelymaksu on (10€)/ marsu sekä lemmikki- että ulkomuotoluokissa.

SMY:n näyttelyiden UML luokkiin voi osallistua vain SMY rekisterissä olevilla marsuilla, ulkomaalaisien omistuksessa olevat marsut kohdemaan rekisterinumerolla.


SMY tukee marsujen ruumiinavauksissa 50€/per marsu.

Näyttelyhakemusmaksu poistuu 1.1.2022 lähtien.

Kasvatusneuvojien toimi on perustettu ja toimeen valittu Elisa Sevnto ja Kirsi Ruotsalainen 13.12.2021 hallituksen järjestäytymiskokouksessa. Kasvatusasioille on luotu yhdistyksen alainen sähköpostiosoite.

Hallitus on päättänyt, että Nordic on peruttu tänä vuonna (2022).